21 Kasım 2019 Perşembe

Volkswagen ID. Space Vizzion


Volkswagen'in elektrikli otomobil konseptlerine Los Angeles'ta bir yenisi eklendi. SUV ile Station Wagon kırması gibi görünen araç MEB platformunu kullanan yedinci konsept olma özelliği taşıyor.

4.958 mm boya, 1.897 mm genişliğe ve 1.529 mm yüksekliğe sahip modelin aks mesafesi 2.964 mm olarak açıklandı. Yuvarlak hatlarıyla 0.24 hava sürtünme katsayısı sunan otomobilde 22 inç çaplı jantlar, gizli kapı kolları, LED aydınlatma grubu, çift renkli gövde ve agresif duran ön tampon gibi detaylar bulunuyor.


İç mekanda sade bir duruş sergileyen konsep bu bölümde Tesla Model 3 havası estiriyor. İnce uzun havalandırma ızgaraları, küçük dijital gösterge paneli, dokunmatik düğmelere sahip direksiyon simidi ve büyük dokunmatik ekranın yanında tamamen düz taban ve büyük panoramik cam tavan dikkatlerden kaçmıyor.


275 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen elektrik motoru aracı arkadan itişli yapsa da ilerleyen zamanlarda öne eklenecek bir motorla gücü 355 beygire yükseltmek ve aracı dört tekerlekten çekişli hale getirmek mümkün olacak. Bu haliyle 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilecek modelin şu an için verilen menziliyse 590 km. 82 kWh kapasiteli bataryalara sahip konseptin maksimum süratiyse 175 km/s'te sınırlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder