21 Kasım 2019 Perşembe

Aston Martin DBX


2000'li yılların başından bu yana sayıları ciddi çekilde artan SUV modellerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Süper lüks markaların yanında köklü spor otomobil üreticileri bile bu tip araçlar tanıtıyor. İşte o modellerden biri: Aston Martin DBX.


İngiliz markanın ilk SUV modelinde diğer Aston Martin araçlarını andıran detaylar bulunuyor. Ön panjur, LED farların tasarımı, kaput üzerinde açılan hava çıkışları, ön çamurluktan kapılara doğru uzayan şerit, LED stopların ince tasarımı, gömülmüş kapı kolları ve çift egzoz çıkışı bunlardan bazıları.

22 inç çaplı jantlarla sunulan modelin arka kısmında yatık bir cam ve bir çift spoiler bulunuyor. Bulunmayan şeyse arka cam sileceği. Önden bakıldığında aracın tanınmasını kolaylaştıran LED gündüz adınlatmalarıysa fren soğutma girişinin çevresine yerleştirilmiş.


Adaptif ve seviye ayarı sunan bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilde kullanılan fren diskleriyse önde 410, arkadaysa 390 mm çaplı. Dört tekerlekten çekiş sistemiyse gerektiğinde gücün tamamını arka aksa aktarabiliyor.

İç mekanı daha önceden sergilenen araçta farklı renklerde alınabilen deri, kumaş ve Alcantara döşeme ve kaplamalar kullanılmış. Orta konsolun altında büyük bir depolama bölümü sunan DBX'te dijital gösterge paneli, vites seçim düğmeleri, dokunmatik ekran ve kardeşlerinde olduğu gibi Mercedes'ten alınmış birçok kumanda elemanı dikkat çekiyor.


Mercedes ve AMG'den alınan şeylerden en büyüğüyse kaput altında bulunuyor. Çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motoru 550 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen otomobil 9 ileri vitesli şanzımanı ve 2.250 kg'lık ağırlığıyla 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum süratse 291 km/s.

2 yorum:

  1. Bu kadar da çirkin yapılmaz ki..!

    YanıtlaSil
  2. https://youtu.be/VO9jwBH1Ob0


    Siyahı harika.

    YanıtlaSil