18 Kasım 2019 Pazartesi

Ford Mustang Mach-E


Otomobil dünyasında çılgın şeyler oluyor. Son yıllarda sayıları iyice artan elektrikli otomobillere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu araçlardan bir tanesi de Ford'dan geldi. Üstelik SUV gövde ve Mustang ismiyle!

Beş farklı versiyona sahip olan otomobilin görünüm, motor gücü ve menzili versiyona göre değişiklik gösteriyor. Ön bölümde ince LED farlar ve iki kapılı Mustang'i andıran panjuruyla dinamik görünen otomobilin yanında güçlü karakter çizgileri ve gizlenmiş kapı kolları bulunuyor.


Şişkin çamurluklar ve arkaya doğru alçalan tavan yapısı görünümü daha da dinamik kılıyor. Arka kısımda yatık bagaj kapağı, spoiler ve yüzgeç antene sahip olan aracın LED stopları da diğer Mustang modellerine göndermeler yapıyor.

İç mekana geçildiğindeyse aracın bir Mustang'den çok Explorer'a benzediği söylenebilir. Çok büyük olmayan dijital gösterge panelinin yanında, orta konsolun tamamını kaplayan dev dokunmatik ekran, yine gizli olan kapı kolları ve ince yapılı hava çıkışları farklı bir duruş sağlamış.


Çok katlı ara konsol sayesinde bu kısımda bol depolama hacmi sunan Mach-E'nin donanımına panoramik cam tavan, Bang & Olufsen ses sistemi, ısıtmalı direksiyon simidi ve metal pedallar  eklenebiliyor. Aracın arkasında bulunan bagaj haricinde önünde de 100 litre bagaj hacmi sunuluyor.


Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen otomobilde 75.7 veya 98.8 kWh kapasiteli bataryalar bulunuyor. Sunulan güç, 260 ile 465 beygir arasında değişirken tork değeri 414 ile 830 Nm arasında değişiyor. Araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleriyse 3.5 ile 6.5 saniye arasında değişiyor. Sunulan menziller de 485 km'ye kadar uzuyor.

1 yorum: