14 Ocak 2019 Pazartesi

Ford Shelby GT500


Detroit otomobil fuarının kapılarını açmasıyla birlikte bu yıl sergilenmesi beklenen otomobiller hakkında bilgiler de gelmeye başladı. İşte onlardan bir tanesi: Şimdiye kadar üretilmiş en güçlü seri üretim Mustang modeli Shelby GT500.

Makyaj öncesi Mustang'in yüzünü kullanan yeni modelde büyük bir ön panjur, Cobra logosu, geniş hava çıkışlarına sahip kaput, genişletilmiş gövde, 20 inç çaplı jantlar, deflektör ve splitter gibi detaylar dikkat çekerken arkada dörtlü egzoz çıkışı ve spoiler görülebiliyor.


Adaptif süspansiyon sistemi ve Brembo markası taşıyan fren sistemi de donanımdayken ön fren disklerinin 420 mm çaplı olduğunu hatırlatalım. Açısı ayarlanabilir spoiler, arka koltuk iptali, karbon fiber jantlar ve ayarlanabilir amortisör kule bağlantıları opsiyonel olarak alınabiliyor.

İç mekanında büyük bir değişim bulunmayan otomobilin sabit kafalıklı koltukları Recaro imzası taşıyor. Vites kolunun yerini de çevirmeli selektör ve direksiyon arkasına eklenen kulakçıklar almış. Cobra logolarıysa kabinin her köşesinde görülebiliyor.


Kaputun altında kompresör beslemeye sahip, 5.2 litre hacimli bir V8 motor bulunduğunu belirten Ford bu ünitenin 760 beygir güç, 850 Nm tork ürettiğini belirtiyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın 0'dan 100 km/s sürate çıkma süresinin de 4 saniye altında olduğu açıklanırken maksimum sürat 290 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder