15 Ocak 2019 Salı

Kia Telluride


Hyundai/Kia grubu büyük boyutlu SUV modellerine yatırım yapmaya devam ediyor. Hyundai Palisade ardından şimdi de sıra Kia'ya geldi. Yeni araç, iki yıl önce tanıtılan Telluride konseptinin seri üretime geçirilmiş hali.


Ana hatlarına bakıldığında Volvo XC90'ı andırdığı söylenebilecek otomobilin ön bölümünde geniş panjur ve dik yerleşime sahip küçük LED farlar bulunuyor. B ve C sütunları siyaha boyanan modelin arka bölümünde ilginç tasarımlı LED stoplar ve çift egzoz çıkışı görülebiliyor.


İç mekanda 8 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabilen otomobil sade çigiler sunuyor. Geniş orta konsol ve bir sıra halinde dizilmiş düğmeler sayesinde karmaşık görünmeyen ön bölümün haricinde panoramik cam tavan ve tavana yerleştirilmiş havalandırma ızgaraları ferahlık için çalışan kalemler olarak sayılabilir.


Konseptin hibrit güç ünitesinin aksine kaputu altında 3.8 litre hacimli bir V6 bulunan Telluride 295 beygir güç, 355 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman gücü, donanım seviyesine göre ön veya her iki aksa da gönderiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder