14 Ocak 2019 Pazartesi

Toyota GR Supra


Sonunda beklediğimiz tanıtım yapıldı. Toyota'nın senelerdir konsept halinde sergilemeyi seçtiği yeni nesil Supra modeli seri üretim haliyle karşımıza çıktı. Temelleri BMW Z4 ile paylaşılan otomobilin teknik özellikleri de büyük bir sürpriz sunmuyor.

5 yıl önce tanıtılan konsept halinden çok da farklı olmayan bir görünümle karşımızda olan otomobilde LED farlar ve Formula 1 otomobillerini andıran burun tasarımı dikkat çekerken ön ve arka çamurlukların çevresinde bulunan hava giriş ve çıkışları gözlerden kaçmıyor.


Kapıların altı ve arka tamponda deflektör kullanan Toyota, bagaj kapağının ucunu da bir spoiler şeklinde tasarlamış. LED stoplar, merkezi yerleşime sahip geri vites ve sis lambası, çift egzoz çıkışı ve difüzör de sportif görünümü pekiştirmiş. Çift bombeli tavan ve 19 inç çaplı jantlar da standart donanımda.

Dışarıdan tam bir Japon görünümü sunan Supra iç mekanında BMW dokunuşları hissettiriyor. Kapı açma kollarından bilgi eğlence sistemine, klima kumandalarından vites koluna kadar birçok parça Alman üreticinin raflarından alınmış. 12 hoparlörlü JBL ses sistemi, 50:50 ağırlık dağılımı, Brembo frenler ve adaptif süspansiyon sistemi de donanımlar arasında yer alıyor.


BMW imzalı bir diğer unsur da kaput altında yatıyor. Turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor 340 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımansa gücü arka aksa aktarıyor. Kalkış komtrol sistemi ve elektro-mekanik arka diferansiyele sahip aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresiyse 4.3 saniye.

Supra'nın Japonya'da satılacak olan seçeneklerindeyse 2 litre hacimli, turbo beslemeli motor da görev yapacak. 197 beygir güç, 320 Nm tork ve 258 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen iki seçeneğe sahip olan üniteyle birlikte 17 ve 18 inç çaplı jantlar da sunulacak. Aynı şanzımanı kullanan modellerin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması sırasıyla 6.5 ve 5.2 saniye sürüyor.

3 yorum:

  1. Keşke şu iç tasarımda da birkaç özgün Japon dokunuşları olsaydı. Supra bile Alman oldu. Kahrolsun kapitalizm.

    YanıtlaSil
  2. 'Memleketin tersanelerine cebren ve hile ile girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.' Sözündeki gibi. Efsane Supra'nın tüm onu o yapan özellikleri z4'ün eline geçmiş BMW'nin oyuncağı olmuş. Ne anladım bu işten.

    YanıtlaSil
  3. Hemen her platformda o kadar çok eleştirildi ki anlamak mumkun degil. Gayet guzel olmus bence.

    YanıtlaSil