15 Ocak 2019 Salı

Lexus RC F


Lexus, Detroit otomobil fuarı sırasında RC ailesinin en güçlü üyesini makyajladığını duyurdu. Büyük ihtimalle diğer versiyonlara da sıçrayacak olan operasyonla birlikte otomobile pist kullanımı için daha uygun bir seçenek de eklendi.


Önden bakıldığında farlarının tek üniteye toplandığı görülen RC F'in panjuru da özellikle alt bölümde farklı görünüme sahip. 19 inç çaplı jantlar korunurken arkada yeni stoplar, küçük difüzör ve hava çıkışlarına sahip tampon gözlerden kaçmıyor. Track Edition isimli seçenekteyse karbon fiber kaput ve tavan, titanyum egzoz, BBS jantlar, sabit bir spoiler sunuluyor.


İç mekanda hafifçe elden geçirilen havalandırma çıkışları ve bilgi-eğlence ekranı haricinde Track Edition için Alcantara döşeme ve karbon fiber trim parçaları sunulurken süspansiyon ve direksiyon sistemleri de modifiye edilmiş. Track Edition tarafından sunulan bir diğer donanım da Brembo armasına ve karbon seramik disklere sahip frenler.


Kaputu altında ufak tefek değişiklikler yapılmış ve bu sayede 5 litre hacimli V8 de 479 beygir güç, 536 Nm tork üretir hale gelmiş. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanın da son dişli oranında güncelleme yapılmış. Kalkış komtrol sistemi de standart donanıma eklenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder