19 Nisan 2019 Cuma

Mercedes-Benz GLS Serisi


Mercedes'in yeni SUV ailesi genişlemeye devam ediyor. Sıra geldi GLS'ye. "SUV araçların S Serisi" olarak adlandırılan model eskisinden de büyük yapısıyla iç mekan konforunda rakipsiz olmayı hedefliyor.

Diğer Mercedes modellerinde olduğu gibi farklı donanım seviyelerinde farklı tampon, jant ve ön panjur sunan aracın genel görünümü, büyük bir GLE'yi andırıyor. Yuvarlatılmış hatlar boyutları gizlese de model, eskisinden 77 mm uzun ve 22 mm geniş. 3.137 mm'lik aks mesafesi de 60 mm uzamış.


İç mekanı da sade bir tasarım çizgisi tutturan GLS'nin ön bölümünde dijital gösterge paneli ve MBUX sistemini barındıran ekran görülebiliyor. 3 kollu direksiyon sistemi, dörtgen orta hava çıkışları ve ara konsol yanlarına yerleştirilen tutacaklar büyük SUV seçeneğin ilginç tasarım özellikleri arasında.

3 koltuk sırası sunan modelin bütün koltukları elektrikli olarak kumanda edilebiliyor. Yine bütün koltuklar için havalandırma ızgaraları sunan GLS'nin 3. koltuk sırası, kullanılmadığında bagaj zeminine gizlenebiliyor. Tek koltuk sırasıyla elde edilen bagaj hacmiyse 2.400 litreyi buluyor.


Adaptif süspansiyon sistemi, 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini standart donanımda sunan araç ek ücret karşılığında araziye daha uygun bir şanzımanla da alınabiliyor.

Motor seçenekleriyse 2.9 litre hacimli, sıralı 6 silindire sahip Diesel ünitelerle başlıyor. GLS 350d'de 286 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen ünite GLS 400d'de 330 beygir güç, 700 Nm tork verebiliyor.


Benzinli motor seçeneklerinden ilki 3 litre hacimli bir V6, GLS 450'de kullanılan ünite 367 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. 48 Volt hafif hibrit sisteme de sahip ünite bu sayede ekstra 22 beygir güç ve 250 Nm torka kavuşuyor. Aynı sisteme sahip 4 litre hacimli V8 üniteyse GLS 580'e kendi başına 489 beygir güç, 700 Nm tork kazandırıyor.

3 yorum:

  1. 700 Nm tork ne? Taşıyacağın 7 kişi, biraz da valiz mübarek. Tır kellesi misin, sakin ol biraz ya.

    YanıtlaSil
  2. İç tasarım iğrenç. BMW yada Audi den ders alsınlar

    YanıtlaSil
  3. İç tasarım harika. Bmw gibi tüm modellerinde aynı, Audi gibi ortadan çıkan çakma tablet ekranlı(Q7) değil hiç olmassa. Özgün ve aracın Large Luxury SUV duruşuna yakışır bir ağırlığı var. Ayrıca Mercedes'in yuvarlak Karsan J9 havalandırma ızgarası tasarımını bıraktığı ilk yeni modeli. Amg direksiyon ile tadından yenmez.

    YanıtlaSil