12 Eylül 2018 Çarşamba

Mercedes-Benz GLE Serisi


Mercedes'in en popüler SUV modellerinden bir tanesi olan GLE ailesi yenilendi. Görünüm olarak markanın yeni nesil modellerine yaklaşan otomobilde teknolojik olarak da ciddi gelişmeler yaşanmış.


Dinamik bir duruşu olan yeni nesil GLE'nin dik yapılı ön panjuru ve LED farları güçlü bir görünüm sunarken üst kısımları düzleştirilmiş çamurluklar, çapları 18 ile 22 inç arasında değişen jantlar, öne doğru açı alan C sütunu, yuvarlak yapılı LED stoplar ve donanım paketine göre farklı şekillerde alınabilen tamponlar dikkat çeken detaylar.

İç mekanında da modern Mercedes modellerine göz kırpan otomobil dijital gösterge paneli ve büyük bilgi-eğlence ekranı ikilisine sahip. Dörtgen havalandırma ızgaraları ve Porsche Cayenne'e göz kırpan ara konsol tutacaklarıysa modelin kendine özgü detayları arasında. A Serisi'nin ardından MBUX'e kavuşan bir başka Mercedes modeli olan GLE'de sistem el ve kol hareketlerini de algılayabiliyor.


2.995 mm'ye çıkan aks mesafesi sayesinde genişleyen iç mekanda artık üç sıra koltuk alınabiliyor. Beş koltuklu kullanımda bagaj hacmi 825 litre ve ikinci sıra koltuklar da kapı içlerine eklenen düğmeler sayesinde elektrikli olarak kontrol edilebiliyor.

İlk etapta GLE 450 4Matic isimli seçeneği piyasaya sürülecek olan araçta EQ Boost yani 48 Volt elektrikli sistem desteği de yer alacak. 3 litre hacimli sıralı 6 silindirli motoru 367 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen araçta 22 beygir güç ve 250 Nm tork yardımı elektrik motorundan gelecek.


Standart olarak 9 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla donatılacak olan araçta görev yapan dört tekerlekten çekiş sistemi de gücün tamamını ön veya arka aksa aktarabilecek. Ayrıca E-Active Body Control donanımı sayesinde aracın araptif süspansiyon sistemi, 48 Volt sistem tarafından yönlendirilebilecek.

Bu motoru büyük bulanlar için sunulacak GLE 350 ise arkadan itiş veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek. 2 litre hacimli benzinli motoru 258 beygir güç, 370 Nm tork üretebilen araç yine 9 ileri vitesli şanzımanla sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder