13 Eylül 2018 Perşembe

DS3 Crossback


DS ailesi genişliyor. Son zamanların favori araçları olan SUV modeller arasına bir yenisini katan fransız üretici DS7 Crossback'in kardeşini tasarlarken daha da özgür biçimde davranmış.

Önden bakıldığında köşeli panjurun yuvarlak hatlı LED farlarla tezat oluşturduğu söylenebilirken agresif tampon ve kaput çizgileri gözden kaçmıyor. Yan bölümde DS3'ün B sütununu hatırlatan çentik ve hemzemin kapı kolları görülebilirken sade olduğu söylenebilecek arka kısımda ince yapılı LED stoplar, spoiler ve sportif duran çift egzoz çıkışı bulunuyor.


4.118 mm boya sahip olan aracın genişliği 1.791, aks mesafesiyse 2.558 mm olarak açıklanıyor. Otonom sürüş imkanı da süren modelin bagaj hacmiyse 350 litre.

Farklı tasarımı iç mekanda da sürdüren DS bu kısımda da köşeli hatlara öncelik vermiş. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, büyük dokunmatik ekran ve dijital gösterge panelinin haricinde havalandırma ızgaralarından kumanda düğmelerine kadar her yerde sert köşeler görülebiliyor.


Kaputu altında genel olarak tanıdık motor seçenekleri bulunduran otomobilin benzinli üniteleri 100, 130 ve 155 beygir güç üretebilirken 1.5 litre hacimli Diesel motorlar 100 ve 130 beygir gücünde. 6 ileri vitesli manuel ve 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanlar seçenekler arasında bulunuyor.

Tamamen elektrikli bir versiyonu da gelecek seneden itibaren satılacak olan DS3 Crossback'in bu seçeneğinde 136 beygir güç üretebilen motor 50 kWh kapasiteli pillerle birlikte sunulacak. 300 km menzile sahip olduğu belirtilen otomobil 260 Nm tork üretebiliyor ve 0'dan 100 km/s sürate 8.7 saniyede ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder