12 Eylül 2018 Çarşamba

Renault Kadjar


Renault'yu C segmenti SUV modeller arasında başarıyla temsil eden Kadjar makyajlandı. Aracın en önemli değişikliğiyse görünümünde değil kaputunun altında yaşandı.


Değişimleri fark etmek için dikkatlice bakılması gereken otomobilin ön panjurunda kromajlı çubuklar kullanılırken krom çerçevelere sahip sis farlarıyla yeni tampon da değişik bir duruşa sahip. Jant tasarımları yenilenen Kadjar'da farklı gövde renkleri de sunuluyor. Yan aynalara LED sinyaller ekleyen Renault tavana yüzgeç anten yerleştirirken arka tamponu da makyajlamış.

İç mekanda yeni koltuklara kavuştuğu görülebilen otomobilde arka koltuklar için havalandırma ızgaraları ve iki adet USB portu bulunuyor. Orta konsolda, R-Link 2 arayüzünü kullanan 7 inç büyüklükte yeni dokunmatik ekranla birlikte çok daha çık görünen havalandırma kumandaları görülebiliyor. Ayrıca cam ve yan ayna kumandaları yenilenmiş.


Kaputu altında, Mercedes A Sersi'nde de kullanılan 1.33 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoru barındıran araç bu üniteden 140 veya 160 beygir güç alabiliyor. 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor 115 beygir güç, 260 Nm tork üretebilirken 1.75 litre hacimli Diesel 150 beygir güç, 340 Nm tork veriyor.

Benzinli motorlar hem manuel hem de çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabilirken Diesel üniteler ilk etapta manuel şanzımanla alınabilecek. 1.5 litre hacimli motora yakın zamanda EDC ekleneceğini belirten Renault, daha büyük hacimli ünitede dört tekerlekten çekiş sistemi de sunuyor.

2 yorum:

  1. Onur bey selamlar. Renonun 1.6 litre 130 ve 160 beygirlik dizel motoru patladı mı? Yeni nesil araçlarda 1.75 litre dizel çıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedes'e de veriyordu o motoru Renault ve artık C Serisi kendi 1.6 Diesel motorunu kullanıyor. Renault'nun 1.6'sı bitecek gibi görünüyor.

      Sil