13 Eylül 2018 Perşembe

Kia ProCeed


Kia'dan ilginç bir adım geldi. Güney Kore merkezli üretici, 2018 yılının ilk aylarında tanıttığı yeni nesil Ceed'e SW isimli bir station wagon'un adından Proceed isimli ikinci bir wagon ekledi. Üstelik aracın ana hatları geçtiğimiz yıl tanıtılan konsepti hatırlatıyor.

Şık bir görünüme sahip olan otomobil bir shooting brake şekline bürünürken artık üretilmeyen üç kapılı versiyonun ismini almış. 4.605 mm ile SW'den sadece 5 mm uzun olan modelin bagaj hacmi 594 litre.

Sadece GT veya GT-Line isimli donanım paketleriyle sunulacak olan otomobilde bu nedenle dinamik görünümlü tamponlar görev yaparken 17 veya 18 inç çaplı jantlar arasından seçim yapılabilecek. Yatık bir şekilde konumlandırılmış bagaj kapağı camı ve ince yapılı LED stoplar da şıklığı artırmış.


İç mekanı, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, farklı döşemeler ve kırmızı renkli aydınlatmalar dışında standart Ceed modelleriyle aynı olan otomobilin donanımında açılabilir panoramik cam tavan da bulunuyor.

Kaput altında da tanıdık motorlara görev veren Kia bu bölümde kullandığı 1 litre hacimli üniteden 120 beygir güç, 172 Nm tork alabilirken 1.4 litre hacimli motor 140 beygir güç, 242 Nm tork üretebiliyor. 1.6 litre hacimli üniteyse 204 beygir güç, 265 Nm torka sahip. 136 beygir güç sunan 1.6 litre hacimli Diesel üniteyse manuel şanzımanla 280, otomatikle 320 Nm torka sahip. 1 litre hacimli ünite haricinde kalanlar 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder