16 Şubat 2018 Cuma

Kia Ceed


Yanlış görmüyorsunuz. Kia, C segmentinde yer alan modeli cee'd'in ismini Ceed yaptı. Bu arada otomobilin üçüncü nesline kavuştuğunu da hatırlatayım. Yeni araç yeni motorlarıyla iddialı geliyor.

Biraz daha ağırbaşlı bir tasarıma kavuşan otomobilin agresif duran ön tamponunda gündüz aydınlatmaları yer alırken LED farlar çamurluklara doğru uzanıyor. C sütununda kardeşi Hyundai i30'un etkileri görülen otomobilin sade duran arka kısmında spoiler ve LED stoplar dikkat çekiyor. 15, 16 ve 17 inç çaplı jantlar donanım seviyesine göre sunuluyor.


İç mekanda da sadelikten ödün vermeyen Kia, bu bölümde de tanıdık çizgiler kullanmış. Artık yarı otonom sürüş sistemiyle donatılabilen aracın sportif paketli versiyonlarında metal pedal seti ve yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar bulunuyor. Metal görünümlü trim parçalar iç mekana az da olsa renk katmış. Bagaj hacmi de 395 litreye ulaşmış.

Kaputu altında Hyundai i30'un turbo beslemeye sahip motorları görev yapan Ceed'in 1.4 litre hacimli benzinli motoru 140 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli Diesel ünitenin 115 ve 136 beygir güç üretebilen iki seçeneği mevcut.


Atmosferik emişli tek motor olan 1.4 litre hacimli makine 100 beygir güç üretebilirken 1 litre hacimli turbo benzinli 120 beygir gücünde. Motor seçeneğine göre 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman donanıma eklenebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımansa standart.

3 yorum:

  1. Tasarımı çok beğendim. Hatta geçen günlerde tanıtılan mercedes a serisinden çok daha güzel. Hyundai i30 a zaten fark atmış tasarım. Umarım hyundaiden daha hesaplı fiyatlarla gelir. Hyundai i30 un surüş dinamikleri avrupalılar tarafindan pek begenilmiyor bakalım bu nasıl olacak.

    YanıtlaSil
  2. Onur bey seat leon fr 1.4 150 bg dsg mi yoksa bu mu 1.4 140 bg dct (bu mu derken surüş dinamikleri hyundai i30 gibi degerlendirirseniz) garip soru oldu kusura bakmayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leon FR kesinlikle. Hyundai hantal kalıyor Leon yanında.

      Sil