16 Şubat 2018 Cuma

Citroën Berlingo


Citroën'in küçük ticari aracı Berlingo yeni nesil modellerine kavuştu. Yeni platformla birlikte otomobillere daha da çok yaklaşan aracın iç mekanı kullanışlılığından bir şey kaybetmemiş.

Ana hatlara bakıldığında ticari araç çizgisini bozmadığı görülen Berlingo'nun yükselen kaput çizgisi daha heybetli bir duruş sergilemesini sağlıyor. C3'ü andıran ön kısımda çift katlı farlar kullanılırken yanda Air Bump kullanıldığı görülebiliyor. Tavan rayları da diğer Citroën modellerine göz kırpan aracın bagaj kapağı camı, kapaktan ayrı açılabilmeye devam ediyor.


İç mekanı çok daha şık görünen yeni nesil Berlingo'nun direksiyon simidi ve gösterge paneli diğer modellerde de kullanılıyor. Dokunmatik ekran orta konsolun üstüne alınırken otomatik şanzımanlı araçlarda vites kolu yerine yuvarlak bir selektörün görev yaptığı görülebiliyor. Çift torpido gözü sunan aracın ön yolcu hava yastığı, C4 Cactus'te olduğu gibi ön camın üzerine alınmış.

4.4 ve 4.75 metre uzunluğunda iki farklı seçeneğe sahip olan Berlingo'nun uzun versiyonu 7 kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Dışarıdan bakıldığında tek parça olan cam tavanı iç mekanda üç parçalı olarak görülürken uzun seçenekte 3. koltuk sırasının sökülebilmesi kullanışlılığı artırıyor.


Söz kullanışlılıktan açılmışken EMP2 platformuna kavuşan modelin düz bir zemine ve toplam hacmi 186 litreyi bulan 28 adet göze sahip olduğunu belirtelim. Kısa modelde 775 litre olan bagaj hacmi uzunda 1.050 litreye ulaşıyor.

Yürüyen aksam konusunda PSA grubunun en yenilerini kullandığı görülen yeni Berlingo'nun turbo beslemeye sahip motorlarından benzinli olanı 1.2 litre hacimli ve hem 110 hem de 130 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip. 1.5 litre hacimli Diesel üniteninse 75, 100 ve 130 beygir gücünde seçenekleri bulunuyor. Motor ve donanım seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sunuluyor.

12 yorum:

  1. Bi sorum var. Yeni kasa Süperb'lerde kullanılan 7 ileri dsg kuru kavrama mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, maksimum tork değeri 250 Nm'ye kadar olan araçlarda kuru, diğerlerinde ıslak kavrama var.

      Sil
    2. Sıkıntı durumu var mı? Siz rastlıyor musunuz? Gayet memnunuz ama dedikodular korkutuyor.

      Sil
  2. Kia ceed sonra da bu... guzel tasarımlar görüyoruz bugünlerde. Gerçi anca bakabiliyoruz artık malum vergilerden sonra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçi bu ticari. Biraz daha makul vergisi.

      Sil
    2. Umarım makul fiyata gelir diyelim o halde. 1.5 130bg eat8 2019 sonunda gelecekmiş. Güzel olur cam tavanlı efil efil :)

      Sil
  3. Ground clearance yuksek mi klasik berlingoya gore onur bey. Grip control olayini koymalari oyuncaktan mi ibaret yoksa. Peugeot rifter ateş ediyor çok guzel olmuş. 4x4 versiyonlari da olacakmış sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önden çekişlilerde büyümeye orantılı bir yükselme olacak ama dört tekerlekten çekişli araçlar daha yükselecektir kesinlikle.

      Sil
  4. Bu tavan lambası nereden sönüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanındaki düğmeden.

      Sil
    2. Çok güzel cevap verdin hangi yan

      Sil
    3. 3 tane düğme var zaten. Sağdakini sağdaki, soldakini soldaki, ortadakini de ortadaki kumanda ediyor. Sağ ve solda olan sadece açma ve kapama yaparken ortadaki kapıya bağlı açma, sürekli açık ve sürekli kapalı konumlarına sahip. Oldu mu?

      Sil