19 Nisan 2019 Cuma

Kia HabaNiro


Kia'nın da arasına katıldığı elektrikli otomobil çılgınlığı yeni konseptlerinden de belli oluyor. Geleceğin Niro'su olarak tanıtabileceğimiz HabaNiro konsepti etkileyici tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.


İnce LED aydınlatmalara sahip ön bölümde başlayan füme renkli kısım yan çamurluklar yardımıyla kapı eşiklerine kadar uzarken 20 inç çaplı jantlar, gizlenmiş kapı kolları ve ince sütunlar şık duruyor. Kalın C sütunu arkasında ilginç yerleşimli stoplar, kısa tutulmuş tampon ve spoiler görülebiliyor.

Dört kapısı da yukarıya doğru açılan konseptin iç mekanında dört kişilik oturma alanı bulunuyor. Tabana yerleştirilen aydınlatma ve yaşam alanındaki kameralar yardımıyla iç mekandakilerin hissettikleri, farklı renklerle yansıtılabiliyor.


5. seviye otonom sürüş özelliğine sahip olduğu söylenen otomobilde kullanılmadığında ortadan kaybolan U şekilli bir direksiyon simidi bulunuyor. Ayrıca bütün kumandalar ve ekranlar ön cama yansıtılabiliyor. Bu birimlerin kullanılması için ellerin havada hareket ettirilmesi yeterli oluyor.


Aracın gücü hakkında bilgi vermeyen Kia, bir çift elektrik motoru sayesinde konseptin dört tekerlekten çekişli olduğunu belirtti. Ayrıca pillerin kapasitesi açıklanmamış olsa da menzilin 500 km civarında olduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder