15 Nisan 2019 Pazartesi

Volkswagen SMV Concept, Coupé Concept ve Teramont X


Volkswagen'in Çin'de sergilediği SUV modelleri yağmur gibi yağıyor. ID. Roomzz konseptinin ardından seri üretime hazır konseptleri de tanıtan Alman üreticinin bazı araçları bu ülkeye özel olacak.


SMV konseptiyle şimdiye kadar ortaya çıkardığı en büyük SUV modelini sergileyen firma 5.1 metre boya sahip modelin iç mekanına 3 koltuk sırası sığdırmış. LED aydınlatma grubu, şişkin çamurlukları ve agresif görünümlü ön tamponla dinamik görünen aracın iç mekanıysa henüz sergilenmedi.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 ve 2.5 litre hacimli, benzinli motorlar bulunacağı söylenen araç MQB platformunu kullanıyor. V6 motor 300 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor ve 7 ileri vitesli DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.


Bir diğer konsept modelse Tayron temelli SUV modelin biraz daha dinamik görünen seçeneği olarak yakında piyasaya çıkacak. Genel olarak temellerini paylaştığı bu modele benzeyen Coupé Concept'in arka kısmı daha sportif görünüyor.


4.586 mm boya, 1.860 mm genişliğe ve 1.635 mm yüksekliğe sahip olan konseptin aks mesafesi  2.731 mm olarak açıklandı. Bu boyutlar, Tiguan ile Tiguan Allspace arasında bulunuyor. MQB platformunu kullanan aracın kaputu altındaysa yine 2 litre hacimli benzinli motorlar yer alacak.


Alman markanın Teramont X ismiyle tanıttığı modelse A.B.D. pazarında Atlas olarak satılan büyük SUV seçeneğin daha alçak tavanlı versiyonu. 4.9 metre boya, 1.99 metre genişliğe ve 1.72 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.98 metre.


Atlas Cross Sport konseptinde olduğu gibi daha yatık bir bagaj kapağına sahip olan bu aracın ilerleyen dönemde farklı pazarlarda satışa sunulması düşünülüyor. Kaput altındaysa yine 2 ve 2.5 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motorlar görev yapıyor.

2 yorum: