14 Nisan 2019 Pazar

Volkswagen ID. Roomzz


Volkswagen'in henüz seri üretime geçmeyi başaramayan elektrikli otomobil ailesi konseptlerle genişlemeye devam ediyor. Bu yıl Çin'de tanıtılacak olan araçlardan bir tanesi bu ailenin üyesi ID. Roomzz olacak.

4.915 mm boya, 1.890 mm genişliğe ve 1.760 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesiyse 2.965 mm. Yuvarlak hatlara sahip olan konseptin ön ve arkasında genişlik boyunca uzanan LED aydınlatmalar görülebilirken 22 inç çalı jantlar ve spoiler sportif görünüm sunuyor.


Hafifçe şişirilmiş çamurluklar güçlü görünüme katkıda bulunurken farklı renkte tavan ve gizlenip ışıklandırılmış kapı kolları gözlerden kaçmıyor. Arka kapıları geriye doğru açılan aracın B sütunlarının ve yan aynalarının bulunmadığını da belirtelim.

İç mekanı sade bir görünüm sunan konseptte tekli koltuklar, cam tavan ve şık LED ışıklandırmaya sahip bir kabin kullanılmış. Birçok kumandası dokunmatik olarak direksiyon üzerine entegre edilen araçta dokunmatik ekran ve 4. seviye otonom sürüş sistemi bulunuyor.


Önde 102 beygir güç, 140 Nm tork, arkadaysa 204 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen elektrik motorlarına sahip araç dört tekerlekten çekişli. 0'dan 100 km/s sürate 6.6 saniyede ulaşabilen konseptin maksimum sürati 180 km/s'te sınırlandırılmış. 83 kWh kapasiteli pillerse 450 km menzil sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder