19 Nisan 2019 Cuma

Toyota Highlander


Toyota'nın tasarım güncellemeleri devam ediyor. RAV4'ün ardından yeni nesli tanıtılan Highlander da şık görünümüyle Japon markanın gelişen görünümünü temsil etmeye başlıyor. Üstelik iç mekanda da durum farklı değil.

İnce yapılı adaptif LED farları ve dik yerleşimli ön panjuruyla sportif bir duruşa sahip olan Highlander'ın yan bölümünde çamurlukların genişlediği görülebiliyor. Camların altına sabitlenen yan aynalar ve 20 inç çaplı jantlar da sportif görünürken sadece C sütununun siyaha boyanmamış olması sade bir görünüm sağlamış.


Önceki nesil modele göre 60 mm uzayan Highlander'ın arka kısmındaysa bir spoiler ve ince yapılı LED stoplar dikkatlerden kaçmıyor.

İç mekanda da markanın yeni tasarım anlayışını devam ettiren otomobilde orta konsolun üstüne yerleştirilen büyük dokunmatik ekran, yarısı dijital olan gösterge paneli ve üç koltuk sırası bulunuyor. Opsiyonel donanımlardan en ilgi çekeniyse 1.200 Watt çıkış gücü ve 11 hoparlör sunan JBL ses sistemi.


300 beygir güç üretebilen, 3.5 litre hacimli V6 motoru önceki nesilden alan Highlander'ın hibrit seçeneğindeyse RAV4'ten alınan 2.5 litre hacimli ünite iki elektrik motoruyla eşleştirilmiş. 244 beygir güç üretebilen araç dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olarak alınabiliyor. Tıpkı V6 motorlu versiyonda olduğu gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder