10 Nisan 2014 Perşembe

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess


Veyron'un 6 özel versiyona sahip olacak Légendes de Bugatti serisinde sona yaklaşılıyor. Yine 3 adet sınırlı üretime sahip olacak araçta bu sefer Type 18 "Black Bess" olarak tanıdığımız otomobilin ismini görüyoruz.

1912 yılında Ettore Bugatti'nin pilotajında Mont Ventoux tırmanma yarışını kazanan Type 18 yaklaşık 100 beygir güç üretebilen 5 litre hacimli motoruyla 160 km/s maksimum sürate ulaşabiliyordu. Toplam 7 örneği üretilen otomobilin bir örneği de Fransız pilot Roland Garros'ta bulunuyordu. Daha sonra bir İngiliz yarış atının adı olan Black Bass'i alan bu Type 18 yok olmamış üç örnekten birisi.


474 şasi numarasına sahip olan otomobil 1913 yılında Garros'a teslim edilmiş. 101 yaşında olan kardeşinde olduğu gibi gövdesi siyah renkli olan Veyron'un bazı gövde parçaları 24 ayar altınla kaplanmış. Jantları da siyah renkli olan aracın fren kaliperleri kırmızı renkli.

İç mekanda da bazı parçaların altın kaplandığı görülürken emniyet kemerleri ve direksiyon simidi kırmızı renkleriyle dikkat çekmekte. Kapı eşiklerinde özel Légendes de Bugatti eşikleri kullanılan Veyron Black Bess'in şaft tünelinin kenarlarında da ait olduğu serinin imzası bulunuyor.


Otomobilin asıl dikkat çeken özelliğiyse kapı içleri ve koltukların arasında görülebilen grafikler. Deri üzerine özel bir mürekkeple elle boyanan bu grafiklerde orijinal Type 18 ve Roland Garros'un uçağı Morane Saulnier Type H resmedilmiş.

Kaputu altında yenilik bulunmayan bu Veyron Grand Sport'ta da dört adet turbo beslemeye sahip 8 litre hacimli w16 motor görev yapıyor. 1.200 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebilen araç dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımana sahip.

7 yorum:

  1. yeter bugatti almıycam ya almıycam

    YanıtlaSil
  2. nolur ekşide paylaşımda bulunma yeter bıktık senden
    hiç bir şekilde öznellliğin yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesneler hakkında yazdığımdan olabilir çok öznel olmamak. En azından kopyala yapıştır yapmıyorum birçok sitenin yaptığı gibi.

      Ayrıca bıkmak yerine Ekşi Sözlük'ün binbir özelliği kullanılarak yazdıklarımın görünmemesi sağlanabilir. Buraya boş boş mesaj yazmaktan hızlıdır üstelik.

      Sil
  3. fiyatı ne kadar olacak bunun ??

    YanıtlaSil
  4. vw adam akıllı bir bugatti yapacak mı, böyle balina gibi olmayan bilmemkaç litre havuz gibi motoru olmayan turbo içinde yüzmeyen birşeyler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veyron'un yerine gelecek araçta da bu tip bir tasarım kullanılacak büyük ihtimalle. Biraz daha küçük bir aracın da üretileceğini açıklamışlardı daha önce.

      Sil