9 Nisan 2014 Çarşamba

Bentley Hybrid Concept


Son yıllarda sayıları iyice artan hibrit araçlara yakında yenileri eklenecek. İlk örnekleri şehir trafiğinde daha az yakıt tüketme amacında olsa da günümüzde markaların en sportif modelleri olabilen hibrit otomobiller şimdi de süper lüks sınıfta kendilerini kanıtlamaya çalışacak.

Bentley tarafından ön tanıtımı yapılan hibrit araç büyük sedan Mulsanne temelleri üzerine geliştirilmiş. Dış görünümünde büyük bir farklılık olmayan otomobilin bakır renkli süslemeleri fren kaliperlerinde de kendilerini gösterirken 21 inç çaplı jantlar da sportif görünüme katkı sağlıyor.


İç mekanda da kumanda elemanları ve gösterge tablosunda kullanıldığı görülebilen bakır haricinde gösterge tablosuna eklenen güç göstergesi ve orta konsola eklenen batarya şarj göstergeleri en büyük farklılıkları oluşturuyor. Büyük sedanın vites kolunun yanında yer alan sürüş modu selekörüne elektrik modu da eklenmiş.


Teknik detayları henüz açıklanmayan aracın 6.75 litre hacimli v8 motoru, elektrik motoryla birlikte yaklaşık %25 daha fazla güç üretebilirken emisyon verilerinde %70'e varan düşüş gözlemlenebilecek. Aracın elektrik motoruyla menzilinin en az 50 km olacağını açıklayan Bentley ilk hibrit aracının da 2017 yılında piyasaya sürülecek olan SUV modeli olacağını açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder