9 Haziran 2018 Cumartesi

BMW X5


X7 piyasaya çıkana kadar BMW'nin en büyük SUV modeli olarak görev yapmaya devam edecek X5'in yeni nesil örnekleri tanıtıldı. Boyutları büyüyen modelin donanımı zenginleşirken sunduğu iç hacim de artmış.

Boyu 36 mm uzayan yeni nesil X5'in genişliği 66 mm artarken yükseklik ve aks mesafelerinde de sırasıyla 19 ve 42 mm artış yaşanmış. 645 litrelik bagaj hacmi de 1.860 litreye kadar genişletilebiliyor.


Ana hatlarına baktığımızda bir BMW olduğu kolayca anlaşılabilen X5'in ön panjuru neredeyse iki kat büyürken LED farlar daha agresif bir duruş sağlamış. M Sport paketli seçeneklerde geniş hava girişlerine sahip ön tampon kullanılırken jantlar da birçok farklı tasarım ve boyutta alınabiliyor.

Arka bölüme geçildiğinde çift parçalı bagaj kapağı ve tampona entegre edilmiş egzoz çıkışlarının yanında Koreli üreticilerin SUV modellerini andıran LED stoplarıyla da dikkat çeken model şişkin çamurluklarıyla da dikkat çekiyor.


İç mekanda da kaliteli bir görünüm sunan modelde dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve sade görünümlü orta konsolun yanında dört bölgeli klima, ısıtmalı ve soğutmalı bardaklıklar ve 20 hoparlörlü Bowers & Wilkins ses sistemi alınabiliyor.

Adaptif süspansiyon sistemini standart olarak sunan otomobilin opsiyonel donanımında pnömatik süspansiyon sistemi, yönlendirilebilir arka aks ve limitli kaydırmalı arka diferansiyel bulunuyor.

Kaputunun altında ilk etapta dört motor seçeneği bulunacak X5'in 3 litre hacimli benzinli motoru 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 243 km/s.


Aynı hacimli Diesel motorlardan düşük güçlü olanı, 265 beygir güç, 620 Nm tork üretebilirken dört turbo beslemeye sahip seçenek 400 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. Bu araç, 5.2 saniyede 100 km/s sürati görebilirken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

Ailenin en güçlüsü olan X5 xDrive50i'de kullanılan çift turbo beslemeli, 4.4 litre hacimli V8 motorsa 462 beygir güç, 650 Nm tork üretiyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabilen otomobil diğer seçenekler gibi dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder