22 Mart 2021 Pazartesi

Jeep Magneto ve Jeepster Commando Beach


Jeep'in her yıl sergilediği sayısız konseptine bu yıl da yenileri eklendi. Wrangler temelli yaklaşık 10 konsept modelin birçoğu, markanın arazi için geliştirilmiş öael donanımlarını tanıtıyor olsa da ikisinde daha dikkat çekici farklılıklar bulunuyor.

Kapıları sökülmüş standart bir Wrangler görünümü sunan Magneto'da LED farlara eşlik eden ve panjura dizilen LED aydınlatmalar, vinç, çelik kancalar ve sis farlarına sahip tampon, hava girişli kaput, 17 inç çaplı jantlar ve arazi lastikleri hemen göze çarpıyor.

5 cm yükseltme kitine sahip olan otomobilde özel bir takla kafesi de bulunuyor. İç mekanı, standart bir Wrangler'dan alınan Magneto'nun arka koltukları iptal edilmiş ve bu bölüm, mavi renkli yüzey koruyucuyla kaplanmış.

Aracın asıl ilginç yönüyse elektrikli olması. Gövdenin dört farklı noktasına yayılan pilleri 70 kWh kapasite sunan araç 285 beygir güç, 370 Nm tork üretebiliyor ve bu gücü dört tekerleğe iletiyor. İlginç olansa modelde 6 ileri vitesli, manuel şanzıman kullanılıyor olması. Bu haliyle Magneto, 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 7 saniyede ulaşabiliyor.

1968 model bir Jeep Commando'yu günümüze uyarlayan Jeepster'ın elde ettiği görünüm de dikkat çekici. Kısa tamponu ve dik ön panjuruyla zamanının tasarım anlayışını yansıtan araçta modern jantlar ve arazi lastikleri görev yapıyor.

Aşağıya doğru alçalan arka bölümünde de kromajlı bir tampon kullanan Beach konsepti, gövdenin üst bölümlerini beyaz renkte sunuyor. Kromajlı takla barı da kafalıkları bulunmayan koltuklar gibi bizi eskiye götürse de Wrangler'dan alınan kokpit modernlik sağlıyor.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli bir motor barındıran otomobil 345 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder