22 Mart 2021 Pazartesi

Ford Equator



Çin pazarına özel otomobiller arasına bir yenisi eklendi. İlk bakışta bir Ford gibi görünmeyen Equator, markanın bu pazara özel lüks seçeneği olarak tanıtıldı. Aracın ilginç renk seçenekleri de dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Çift katlı far tasarımına sahip olan otomobilde büyük bir ön panjur kullanılmış. İnce bir yapıya sahip plastik gövde korumaları ve gümüş gri tavan rayları da gözlerden kaçmıyor. Yan aynalarsa cam altına sabitlenmiş.

Arka bölümde spoiler, küçük bir anten, ince yapılı LED stoplar ve bir çift egoz çıkışı görülebiliyor. 4.905 mm boya, 1.930 mm genişliğe ve 1.755 mm yüksekliğe sahip olan SUV, 2.865 mm aks mesafesi sunuyor. Beş kollu jantlarsa yeterince büyük görünüyor.

İç mekanda da ilginç renk seçenekleri sunan otomobilde kullanılan direksiyon simidi biraz eski dursa da dijital gösterge paneli ve geniş bilgi-eğlence ekranı modern görünüyor. Volvo'dan alınan kapı kolları ve çift katlı vites konsolu da modelin ilginç özellikleri arasında.

Üç koltuk sırasına sahip olan Equator'da 6 kişilik oturma kapasitesi sunuluyor. İlk iki sırada yer alan tekli koltukların tamamı elektrikli. Açılabilir panoramik cam tavan da çift renkli deri döşemeye sahip bu koltukların üzerinde yer alıyor.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli bir ünite yer alan araç 225 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. Önden çekişli modelde 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman sunuluyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel donanımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder