24 Mart 2021 Çarşamba

Bentley Continental GT Speed


Güncel nesil Continental GT de sonunda Speed versiyonuna kavuştu. Daha önce de olduğu gibi hafifçe modifiye edilen motor ve daha sportif görünüm sağlayan ufak tefek değişikliklere sahip model bazı teknik yeniliklere de kavuşmuş.

Görsel olarak kardeşinden çok farklı olmayan Speed'de kromajlı bölümler siyah renkli olarak sunulurken 22 inç çaplı jantlar standart donanıma eklenmiş. Ön tamponun altına ince bir splitter ekleyen Bentley, yan etekler ve ince bagaj üstü spoiler gibi dokunuşları da unutmamış.

Karbon seramik fren diskleri ve önde 10 pistonlu kaliperleri standart donanımında sunan otomobilde yönlendirilebilir arka aks da kullanılıyor. Bu aksta aynı zamanda yeni bir elektronik diferansiyel kilidi görev yapıyor.

İç mekanında ana tasarım elemanları değişmemiş olsa da baklava desenli deri döşemeler ve Alcantara standart donanıma eklenmiş. Birçok Speed armasına sahip olan bölümde karbon fiber trim parçaları da gözlerden kaçmıyor.

Çift turbo beslemeye sahip, 6 litre hacimli W12 motoru 659 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekiş sistemi ve elden geçirilen 8 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımana sahip. 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 335 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder