24 Mart 2021 Çarşamba

Aston Martin Vantage F1 Edition


Senelerdir Formula 1'de güvenlik aracı rolünü üstlenen Mercedes, bu yıldan itibaren bu görevi Aston Martin ile paylaşacak. Bir taraftan da kendi takımıyla organizasyona geri dönen İngiliz üretici, bu olayı kutlamak için Vantage'ın özel bir versiyonunu tanıttı.

Sabit veya açılır tavanlı olarak alınabilecek otomobil beyaz, siyah veya yeşil gövde rengiyle tercih edilebilecek. Farklı parlaklıkta seçilebilen renklerin üzerine farklı grafikler uygulanabileek. 21 inç çaplı jantlara sahip aracın ön çamurluklarında özel seri armaları yer alıyor.

Ön tamponu da farklı bir panjurla buluşan araçta kullanılan yeni aerodinamik paket sayesinde maksimum süratte 200 kg ek yere basma kuvveti üretiliyor. Farklı bir splitter, büyük spoiler, ön tamponda deflektörler, yan etekler ve büyüyen difüzörden aluşan paket görünümü de daha agresif kılıyor.

İç mekanında bol Alcantara döşeme ve farklı döşeme süslemeleri sunan aracın kaputu altında görev yapan 4 litre hacimli, AMG imzalı, çift turbo beslemeli V8 motor, 535 beygir güç, 685 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman da elden geçirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder