30 Kasım 2017 Perşembe

Jeep Wrangler


Jeep'in efsanevi modeli Wrangler sonunda yeni nesil örneklerine kavuştu. Bir süredir neye benzeyeceği bilinen aracın motor seçenekleri de sonunda kesinleşti.


İlk bakışta sanki makyajlanmış gibi görünen otomobil aslında yepyeni. Farklı gövde seçenekleri sunulmaya devam eden Wrangler'da LED farlar, karakter çizgilerine kavuşan kaput, koyu renkli ve ince yapılı tamponlar, alt kısımları siyah renkli korumalara sahip çamurluklar ve kolayca yerlerinden sökülebilen kapılar dikkat çekiyor.

Ön camı da ileriye doğru devrilebilme özelliğine sahip olan otomobilin iç mekanı artık çok daha modern. Gövde rengiyle uyumlu trim parçaları ve büyük dokunmatik ekranın haricinde Jeep modellerinde görmeye alıştığımız ufak tefek detaylar ve çekiş sisteminin koldan seçilmesi farklılıklar olarak gösterilebilir.


Yapısında kullanılan alüminyum parçalar sayesinde önceki nesil modellerden yaklaşık 90 kg daha hafif olan Wrangler şasi üzerine oturtulan gövde konseptini sürdürmüş.

Kaput altında ilk etapta bir çift benzinli motor bulunuyor. 3.6 litre hacimli V6 ünite 285 beygir güç, 352 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli ünite 268 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. İlerleyen aylarda 3 litre hacimli bir V6 turbo Diesel motor da seçenekler arasına eklenecek.

4 yorum:

  1. 1. fotoğrafı çalıyorum Onorcum.

    YanıtlaSil
  2. Yıllardır şu ön cam niye devrilebilir yapılıyor bi türlü anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlki normal sürüşte motosiklet gibi havadar olması, ikincisiyse arazide kirlenen camın görüşü çok kısıtlamaması.

      Sil