30 Kasım 2017 Perşembe

Infiniti QX50


Bu yılın başında konsept haliyle Detroit'te sergilenen Infiniti QX50, neredeyse hiç değişikliğe uğramadan seri üretime alındı. Aracın en büyük yeniliği kaputu altında yer alıyor.

Dik yapılı, büyük ön panjur, ince yapılı LED farlar, 19 veya 20 inç çaplı jantlar, derin karakter çizgileri, dalgalı yapıya sahip C sütunu, spoier, çift egzoz çıkışı ve LED stoplarla dinamik bir görünüm sunan aracın bir Infiniti olduğunu anlamak zor değil.


İç mekanda da tanıdık çizgileri devam eden otomobilde analog gösterge paneli bulunsa da iki adet dokunmatik ekran standart olarak sunuluyor. Üç kollu direksiyon simidi ve çift renkli deri koltuklar şık görünürken Alcantara detaylar ve küçük vites topuzu dikkat çeken detaylar arasında.

Kaput altında markanın yeni geliştirdiği değişken sıkıştırma oranına sahip benzinli motor bulunan SUV, 2 litre hacimli ve turbo beslemeli bu üniteden 272 beygir güç, 380 Nm tork alabilmiş. Sıkıştırma oranını 8:1 ile 14:1 arasında değiştirebilen motorun, yüksek performans istenmediğinde yakıt tüketimini alışılmışın dışında düşürebilmesi bekleniyor.

2 yorum:

  1. orta konsolda iki ekrana rağmen fazla tuş yok mu? eski kafalara da hitap etsin diye mi böyle yapıyorlar bilmiyorum ama mercedes gibi firmaların iç mekanlarından ibret almalılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var gerçekten de. Bence alttaki ekranı unutup adam gibi bir daha tasarlayabilirler orta konsolu.

      Sil