26 Kasım 2017 Pazar

Nissan IMx


Nissan'ın Tokyo yeniliklerinden en dikkat çekici olanı da bir konsept. Son zamanların trendini izleyen Japon üretici, elektrik motorlu bu otomobilin otonom sürüş sistemine sahip olmasını da sağlamış.

Köşeli hatlara sahip bir crossover olan IMx'in önünde, ince yapılı LED farlar, aydınlatmalı panjur ve hava girişleri dikkat çekerken dev jantlar ve çıkıntı yapmayan kapı kolları yan tarafın detayları. Basık bir tavan yapısına sahip konseptin arka bölümünde yatık bir cam, LED stoplar ve difüzörle birlikte tavandan arkaya uzayan çift parçalı spoiler de görülebiliyor.


Arka kapıları geriye doğru açılarak ferah iç mekana ulaşımı kolaylaştıran otomobilde dört adet tekli koltuk görev yapıyor. Ön ve yan camların alt kısmını gösterge paneli olarak kullanan Nissan tavanda LED aydınlatmalar kullanmış. Otonom sürüş özelliği olan araç bu sürüş modunda direksiyon simidini kokpite doğru çekip ön koltukları geriye çekiyor.

Biri ön, diğeri arka aksa güç aktaran iki elektrik motoruna sahip olan otomobil toplamda 430 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. Ayrıca menzil de 600 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder