25 Kasım 2017 Cumartesi

Toyota GR HV Sports


Toyota'nın bu yıl Tokyo'da tanıttığı ilginç konseptlerden birisi de Gazoo Racing ile birlikte hazırlanan küçük sportif coupé modeldi. Hibrit teknolojisi barındıran araçta hem manuel hem de otomatik şanzıman kullanım zevkine varılabiliyor.

TS050 isimli LMP1 yarış aracından alınan detaylara sahip olan otomobil bu modelin teknolojilerinden de bazılarına sahip. Büyük LED farlar ve düz yüzeyli jantlar bunlardan bazıları. Şişirilmiş çamurluklara da sahip olan konseptin tavanı da yerinden sökülebiliyor.


GT86 ile akraba olduğu anlaşılan GR HV Sports'un arka kısmında şık LED stoplar, merkezi yerleşime sahip büyük egzoz çıkışı ve difüzör görev yapıyor. Arkaya eklenen küçük spoiler de dikkatlerden kaçmıyor.

İç mekanını büyük ölçüde GT86'dan alan otomobilin hibrit güç ünitesi hakkında detaylı bilgi verilmese de ilginç şanzımanı dikkatlerden kaçmıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan otomobilin vitesleri istenildiğinde manuel şanzıman koluyla da yollu olarak değiştirilebiliyor. Üstelik debriyaj pedalı olmadan.

2 yorum:

  1. Seri üretime geçirmeyi düşünüyorlar mı acaba? şanzıman tasarim ilgini cekti fazlasi ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmi açıklama yok henüz ama beğeneni çok oldu şanzımanın.

      Sil