19 Kasım 2017 Pazar

Honda Sports Vision Gran Turismo


Gran Turismo konseptlerine bir yenisi eklendi. Bu sefer karşımızda olan araç iki konuda sürpriz oldu. Bunlardan ilki, modelin "Mini NSX" olarak piyasaya çıkmasını beklememiz diğeriyse önceki VGT konseptlerinden çok daha sade olan görünümü.


Yukarıda da değindiğim gibi otomobilin görünümü küçültülmüş bir NSX'i andırıyor. İnce yapılı LED farlar, splitter ile birleştirilmiş hava girişleri, büyük jantlar, yan hava emiş yarıkları, ince uzun yapılı ve tek parçalı stoplar, difüzör ve tampona entegre edilmiş egzoz çıkışları sportif görünümü pekiştiriyor.


İç mekanında simetrik bir kokpit yapısı bulunan aracın direksiyon simidi bir Fomula 1 aracından alınmış gibi görünürken sade yapılı orta konsolun devamında NSX'i hatırlatan düğmeler bulunuyor. Sportif tasarımlı koltuklarda 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri kullanılmış.


Sadece dijital ortamda bir konsept olsa da bazı tahmini teknik verileri de paylaşıldı. Buna göre otomobilin ağırlığı 900 kg, turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli motoru yaklaşık 400 beygir gücünde ve çift kavramalı, 8 ileri vitesli bir yarı otomatik şanzımana sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder