28 Kasım 2017 Salı

Suzuki e-Survivor ve Xbee


Bütün dünya Suzuki'den yeni nesil Jimny'yi beklerken Japon üretici Tokyo'da bir başka arazi aracını konsept olarak tanıtmaya karar verdi. Diğer taraftan farklı donanımları değişik dış görünüşe sahip olan bir hatchback model de ilk defa burada tanıtıldı.


Suzuki'nin küçük arazi araçları geçmişinden ilham alan aracın görünümüyse geleceğe bakıyor. LED aydınlatma grubu ön panjuru da ışıklandırırken köşelere yerleştirilen lastiklerin içerisindeki jantlar, aynı zamanda elektrik motorlarını barındırıyor. İnce tamponlar, şeffaf yan yüzeyler ve tavanın olmaması diğer detaylar.


İç mekanı daha da fütüristik görünen konseptin bütün ön cam altı dijital bir gösterge paneline dönüştürülürken direksiyon simidinin göbeğinde de bir ekran yer alıyor. Orta konsolun üzerinde yer alan 3 boyutlu gösterge paneli işleri iyice ilginçleştirirken havalandırma kumandaları koltukların oturaklarına yerleştirilmiş.


Xbee isimli ilginç hatchback tam da Japonya sokaklarına göre bir otomobil. Minik boyutlara sahip olan araçta çift renkli gövde kullanılırken yuvarlak farlar ve neredeyse dik yerleşime sahip A sütunu şirin bir görünüm ortaya çıkarmış. Kaput altındaysa küçük bir benzinli motor bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder