28 Kasım 2017 Salı

Toyota Fine-Comfort Ride


Tokyo'da sergilenen sayısız konsept arasında Toyota'nın fütüristik çizgilere sahip MPV modeli de bulunuyordu. Hidrojen yakıt piline sahip elektrikli araç geniş iç mekanıyla dikkat çekiyordu.


Köşeli hatlarıyla öne çıkan araçta neredeyse köşelere yerleştirilmiş lastikler ve büyük jantlar, kısa bir kaput, LED aydınlatma grubu ve bol bol cam yüzey bulunuyor. Otomobilin ön tamponu altından başlayıp arkada difüzöre kadar uzanan aerodinamik alt yüzeyi ve M şekilli bagaj kapağı üst bölümü dikkat çekici.


Arka kapıları geriye doğru kayarak açılan konseptin B sütunu bulunmuyor. Dijital gösterge panelinin yanında U şekilli direksiyon simidi ve holografik yüzeylere sahip olan modelde bilgiler camlara da yansıtılabiliyor. Otonom sürüş özellikleri de bulunan Fine-Comfort Ride'ın ilk iki koltuk sırasında ikişer adet tekli koltuk bulunurken üçüncü sıra tek parçadan oluşuyor.


Jantlar içerisine gizlenen elektrik motorlarına sahip olan otomobil yakıt olarak hidrojen kullanıyor. Zemin altına yerleştirilen tanklar 3 dakikada doldurulabiliyor ve sağladıkları menzil 620 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder