9 Nisan 2022 Cumartesi

Jeep Wrangler Magneto 2.0


Jeep, Moab Easter Safari'nin 2022 yılında düzenlenen versiyonunda önceki yıllarda yaptığı gibi birçok konsept tanıttı. Bu araçlar arasında tek tam elektrikli olan ve güç değerleri açıklanansa tanıdık bir araç olan Magneto idi.

Geçtiğimiz yıl ilk versiyonuyla ortaya çıkan Magneto, yeni seçeneğinde ön tamponsuz ve vinçsiz bir şekilde karşımıza çıkıyor. 40 inç çaplı arazi lastikleriyle donatılan otomobilin aks mesafesi, standart 3 kapılı Wrangler'a göre 30 cm uzamış. Süspansiyon yükseltmesiyse bu sefer 75 mm.

Şeffaf motor kaputuna sahip olan konseptin kapıları ve yan aynaları bulunmazken B sütunu kalınlaştırılmış. Takla barıysa artık kumaş brandayla korunuyor. Üstelik bu parça üzerinde bir de plastik sunroof var. Arka tamponu da kısalan aracın mavi trim parçalı iç mekanındaysa bir değişiklik yok.

Elektrikli araç bu sefer 625 beygir güç, 1.152 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan otomobil dört tekerlekten çekişli ve 0-100 km/s hızlanması 2 saniyenin biraz üzerinde tamamlanıyor. Bataryalarsa 70 kWh kapasiteli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder