12 Nisan 2022 Salı

Nissan Pathfinder Rock Creek


Nissan, geçtiğimiz yıl SEMA'da bir konsept olarak sergilediği, araziye yönelik özelliklere sahip Pathfinder versiyonunu gerçekliğe taşıyor. Görünümü kendisini belli etmeye yeten otomobilin kaputu altında da biraz daha güçlü bir motor bulunuyor.

Önden bakıldığında petek desenli ve çift renkli panjurla diğer versiyonlardan ayrılan otomobilin tamponu da siyah plastik koyu gümüş renkli korumalar sunuyor. 18 inç çaplı jantlar ve araziye daha uygun lastikler standart olarak sunulurken 100 kg taşıma kapasiteli port bagaj da donanıma eklenmiş.

Arka tamponda koyu renkli korumaya yer veren bu Pathfinder'da Rock Creek armaları ön kapılarda ve bagaj kapağında görülebiliyor. Bu arada elden geçirilen süspansiyon sisteminin de 16 mm yükseltildiğini belirtelim.

İç mekanın ana hatları değişmezken turuncu renkli dikiş iplikleri ve hem ön koltuk sırtlıkları, hem de ön kol dayanağına işlenen Rock Creek armaları gözlerden kaçmıyor. 2. koltuk sırasında sadece iki adet tekli koltukla sunulan modelde özel bir arazi sürüş modu da bulunuyor.

Kaputu altında diğer Pathfinder modellerinde de görev yapan 3.5 litre hacimli V6 motoru barındıran aracın gücü 299 beygire, torkuysa 366 Nm'ye yükselmiş. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzımandaysa değişim yaşanmamış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder