14 Nisan 2022 Perşembe

Hongqi LS7


Çin'de lüks dediğimizde aklımıza gelen markalar arasında yer alan Hongqi, dev boyutlu SUV modelini tanıttı. Kaputu altında sürpriz bir motor bulunan otomobilin iç mekanında Maybach ayarında lüks sunuluyor.

Dev ön panjur ve çift katlı LED farlarıyla dikkat çeken otomobil jantları da dahil birçok yerinde kromaja yer vermiş. Kırmızı renkli detayların da görülebildiği gövde, arkaya geçildiğinde sportif bile oluyor. Bu bölümde spoiler ve yine çift katlı olan LED stoplar öne çıkan detaylar arasında. Bu arada LS7'nin boyu 5.659 mm, eni 2.095 mm, yüksekliği 1.985 mm ve aks mesafesi de 3.309 mm olarak açıklanıyor.

İç mekanda Rolls-Royce modellerinden esinlendiği belli olan otomobilde gerçek deri döşeme ve ahşap kaplamalar kullanılmış. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranın grafik tasarımları da İngiliz üreticiye göz kırpıyor. İki adet arka koltuğa sahip olan araçta bu koltuklarda her türlü lüks sunulmuş.

Isıtma, soğutma ve masaj özellikleri sunan koltuklar neredeyse tamamen yatırılabiliyor. Bu bölümde yolculuk yapan her iki yolcu için de bilgi-eğlence ekranları sunan LS7'de buzdolabı ve arka bölüme özel ses sistemi de bulunuyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli bir V8 barındıran otomobilin performansıysa soru işareti. Hongqi'nin açıklamaları, aracın 650 beygir üzerinde güç ve 850 Nm tork üretebildiğini söylerken gerçek hayatta ünitenin 400 beygiri bile göremediği söyleniyor. Şanzımansa 8 ileri vitesli otomatik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder