17 Nisan 2022 Pazar

DEUS Vayanne


Elektrikli hiper otomobil dünyası her geçen gün genişliyor. Avusturyalı firma, sadece 99 örneğini üreteceğini açıkladığı otomobili Vayanne'ı Williams Advanced Engineering ve Italdesign ile birlikte geliştirmiş.

Yuvarlak hatlara sahip otomobilin ön tamponunda geniş bir hava girişi yer alıyor. LED farlar, tek bijonlu jantlar, kapı altı deflektörleri ve arka tampon altına yerleştirilmiş difüzör diğer ilginç detaylar. Tavanı farklı renklerde tercih edilebilen otomobilin ince yapılı LED stopları da farklı görünümleriyle öne çıkıyor.

İç mekanı dışı kadar etkileyici olmayan Vayanne'ın dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı artık alıştığımız donanımlar arasında. Orta konsol üzerinde bulunan bir başka ekransa yol bilgisayarı verilerini paylaşıyor. Orta konsolda yer alan fiziksel düğmeler ve vites koluysa günümüz elektriklilerinde yok olan detaylar arasında.

Dört tekerlekten çekişli modelde dört elektrik motoru görev yapıyor. 2.200 beygir üzerinde güç üretebileceği açıklanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresiyse 2 saniyenin altında olacak. Maksimum sürati 400 km/s üzerinde olacak Vayanne'ın menziliyse 500 km'nin üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder