22 Nisan 2022 Cuma

Audi Urbansphere


Audi'nin elektrikli geleceğe yatırımları sürüyor. A6 e-tron modellerinin ardından aynı temeller üzerinde yükselecek bir de MPV konseptiyle karşımıza çıkan Alman üretici bu dev aracın iç mekanında ulaşılması zor bir konfor sunmayı hedefliyor.

Ön bölümde ince yapılı LED farların haricinde panjur gibi görünen bölüm de birçok aydınlatma birimine sahip. 24 inç çaplı jantlar ve kısa kaput yapısı haricinde gizlenmiş kapı kolları, yan aynalar yerine geçen kameralar, şişkin çamurluklar, büyük spoiler ve çift parçalı difüzör dikkat çeken detaylar arasında.

5.5 metre boya, 2 metre genişliğe ve 1.78 metre yüksekliğe sahip olan konseptin aks mesafesi 3.4 metre. Ayrıca önde görünen çok parçalı LED grubu arkada da korunduğundan her iki bölümde de farklı grafikler, farklı renklerde takip edilebiliyor. B sütunu bulunmayan Urbansphere'in arka kapıları geriye doğru açılıyor.

Cam bir kafesi andıran iç mekanında dört adet tekli koltuk bulunan konseptin ön bölümü, hologramlı göstergeler ve 4. seviye otonom sürüşe izin veren gizlenir direksiyon simine sahip. Tabanı kalın bir halıyla kaplanan otomobilin arka yolcuları, tavandan inen şeffaf ekranda istediğini seyredebiliyor.

Ön ve arka aksta birer elektrik motoruna sahip olan Urbansphere, 401 beygir güç, 690 Nm tork üretebiliyor. İhtiyaca göre motorlardan herhangi birini kullanım dışı bırakabilen araçta 120 kWh kapasiteli bataryalar kullanılmış. 800 Volt mimarisi sayesinde 270 kW hızlı şarj kullanabilen otomobil 750 km menzile ve yönlendirilebilir arka aksa sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder