17 Mart 2022 Perşembe

Audi A6 Avant e-tron Concept


Audi'nin elektrikli otomobil konseptlerine bir yenisi katıldı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan standart A6 e-tron konseptinin devamı niteliğinde olan otomobil, dinamik görünümün markanın sadece içten yanmalı motora sahip wagon modellerine özgü olmadığını kanıtlıyor.

Ön bölümü liftback kardeşiyle büyük benzerliğe sahip olan otomobil ince LED farlar ve hafifçe makyajlanmış tamponla bizleri selamlıyor. Yine 22 inç çaplı olsalar da tasarımı farklılaşan jantlar, kapıların alt kısmında görülen karakter çizgisi ve yan aynaların yerini alan kameralar dikkat çekici.


Siyah renkli bir tavana sahip olan aracın şişkin arka çamurlukları ve büyük spoileri dinamik bir ikili olmuş. İnce LED stopları da şık duran konseptin tamponunda büyük bir difüzör yer alıyor. Bu arada aracın hava sürtünme katsayısı 0.24. Kapı ve çamurluklarda yer alan mini projektörlerle uyarıları yere yansıtabilen otomobilin farları duvara döndürülerek şarj sırasında siyah beyaz bir oyun bile oynanabiliyor.

İç mekan tasarımı henüz paylaşılmamış olsa da aracın dört tekerlekten çekişli ve çift elektrik motorlu olduğu biliniyor.476 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen otomobilin 0-100 km/s hızlanması 4 saniyenin altında tamamlanıyor. 100 kWh kapasiteli bataryalarsa hem 700 km menzil sağlıyor, hem de 270 kW şarj imkanıyla 10 dakikada 300 km menzil sunabilecek çekilde doldurulabiliyor. Audi, ilerleyen yıllarda daha düşük güç ve arkadan itişli bir versiyonun sunulacağını da doğruladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder