17 Mart 2022 Perşembe

Toyota Glanza


Toyota Glanza yenilendi. Hindistan pazarında satılan bir hatchback olan Glanza, kısa süre önce tanıtılan yenilenmiş Suzuki Baleno'nun ikiz kardeşi. Bu nedenle görünüşü farklı olsa da aracın altyapısı bu otomobille aynı.

Toyota'nın diğer binek modekkerini andıran bir burun kısmına sahip olan otomobil kromajlı panjur ve agresif tamponla dikkat çekici. 4 metrenin biraz altında kalan boya sahip olan Glanza'da 16 inç çaplı jantlar kullanılmış. Aracın arka bölümüyse bagaj kapağına taşan stoplarla Suzuki logolu kardeşine daha çok benziyor.

İç mekanda da kardeşine benziyor olsa da kullanılan açık renkli plastik ve döşemelerle biraz daha premium etki yaratan otomobilde analog göstergeler ve büyük sayılabilecek bir dokunmatik ekran kullanılmış. Direksiyon simidinin de alt kısmı düzleştirilmiş.

Kaput altında da ortaklık devam ediyor. 1.2 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli motor 90 beygir güç, 113 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli şanzıman manuel veya tek kavramalı, yarı otomatik olarak tercih edilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder