25 Şubat 2022 Cuma

Suzuki Baleno


Maruti Suzuki, Baleno modelini yeniledi. Markanın yeni nesil olarak nitelendirdiği otomobil 2015 yılında tanıtılan aracın platformunu kullanıyor. Hem iç hem de dışta ciddi makyaj gören aracın turbo beslemeli motor seçeneği de henüz ortada yok.

Daha geniş bir ön panjur ve daha agresif görünen farlara sahip olan aracın ön tamponu da daha sportif duruyor. Yeni jant tasarımı, daha bol kullanılan kromaj ve kapı altlarında daha belirgin hale gelen karakter çizgilerinin haricinde bagaj kapağına taşan yeni stoplar ve tamponda yukarıya alınan reflektörler dış görünümdeki farklılıkları oluşturuyor.

İçeride de çok daha modern bir görünüm sunan otomobil gövde rengiyle uygun kapı içi ve konsol kaplamalarına sahip. Yeni dokunmatik ekran orta konsolun üzerine alınırken havalandırma ızgaraları ünitenin altına çekilmiş. Daha küçük göbeğe sahip direksiyon simidinin altı düzleştirilmiş ve havalandırma kumandaları da daha derli toplu hale getirilmiş. Arka koltuklar için de hem havalandırma ızgaraları hem de USB ve USB-C portları yerleştirilmiş.

Kaputu altında tanıdık 1.2 litre hacimli, benzinli motor yer alan otomobil 90 beygir güç, 113 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel veya yine 5 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman araçla birlikte alınabiliyor. Bu arada yeni tasarımın eskisinden 5 mm daha kısa ve 30 mm daha yüksek olduğunu hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder