1 Mart 2022 Salı

Ford Mondeo


Son zamanların kargaşasının arasında kaynayan bir haber de Ford'un Mondeo'yu diriltmesi oldu. Sadece Çin pazarına yönelik bir sedan olarak karşımıza çıkan Mondeo, beklendiği gibi 2021 yılında tanıtılan Evos'un sedan hali.


İnce yapılı LED farları geniş ön panjur üzerinde birbirine bağlanan otomobil yan bölümde birkaç tane karakter çizgisi sunuyor. Hemzemin kapı kolları ve cam altlarına sabitlenen yan aynalarla siyah renkli tavanda yer alan yüzgeç anten şık görünüyor.

Arkasında bir sürpriz saklayan otomobil, konsept halinin aksine bir sedan. Çin'de çok popüler olan bu gövde tipi, ucu spoiler şekilli tasarlanmış bagaj kapağı ve LED stoplarla öne çıkarılmış. Arka tampon da sahte egzoz çıkışlarıyla donatılmış. Mondeo'nun boyu 4.935 mm olarak açıklanıyor.

İç mekanını da Evos ile paylaşan otomobilde ince kollu direksiyon simidi haricinde ön konsolun tamamını kaplayan ekranlar dikkat çekiyor. Genel olarak çok sade duran kokpitte koltuklar arasında bulunan konsolun da vites selektörüne ev sahipliği yaptığı görülebiliyor.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip, benzinli motor barındıran otomobil 238 beygir güç üretebiliyor. Bu güç, ön aksa 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla aktarılıyor.

1 yorum:

  1. sonunda ilk defa bir mondeo'nun hem içi hem de dışı güzel/uyumlu ama bu sefer de ülkemize ve avrupa'ya gelmiyor..

    YanıtlaSil