2 Mart 2022 Çarşamba

Nissan Juke Hybrid


Nissan'ın elektriklenmesinde adım adım sona yaklaşılıyor. Temellerini Renault Clio ile paylaşan SUV Juke, bu aracın sahip olduğu hibrit sistemle donatıldı. Aracın sunduğu özellikler arasında ilginç bazı noktalar da var.

Görünüm olarak standart Juke'tan çok farklı olmayan otomobilde kapatılabilir ön panjur kullanılırken yan ve arkada Hybrid logoları gözlerden kaçmıyor. Otomobilin altına aerodinamik verimliliği artıran kapaklar koyan Nissan, jant tasarımlarını da yenilemiş. 19 inç çaplı jantlar Ariya'dan alınmış.

İç mekanda daha da az değişiklik sunan Japon üretici bu kısımda hibrit sisteme özel grafiklere sahip dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran kullanmış. Ayrıca elektrikli sürüş modu seçim düğmesi de orta konsola yerleştirilmiş.

Kaputu altında atmosferik emişli, 1.6 litre hacimli bir benzinli motor yer alan otomobilin bu ünitesi 94 beygir güç, 148 Nm tork üretebiliyor. İlk elektrik motoru 49 beygir güç, 205 Nm tork üretebilirken ikincisi marş-alternatör olarak görev yapıyor. Yaklaşık 145 beygir güç üretebilen otomobil 1.2 kWh kapasiteli bataryalara sahip. Elektrikli kullanımda 55 km/s hız yapabilen aracın ortalama yakıt tüketimiyse resmi verilere göre 5.2 litre/100 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder