3 Mart 2022 Perşembe

Fiat E-Ulysse


Fiat, Ulysse isimli MPV modelini hayata döndürdü. Gerçi bu sefer ticari araç temelleri üzerine geliştirildiği için otomobil biraz farklı yapıda ama yine de eski ismi görmek güzel. Üstelik araç elektrikli olarak tanıtıldı.

Aslında tasarım anlamında aracın sunduğu bir sürpriz yok zira Ulysse, Peugeot Traveller, Opel Vivaro, Citroën Spacetourer ve Toyota ProAce'in kardeşi. Bu nedenle bu araçlarla faklılaşan şeyler ön panjur ve jant tasarımlarıyla sınırlı.

İç mekanda da aynı şekilde benzerlikler sunan otomobili kısa veya uzun akslı olarak almak mümkün. Kaydırılabilir arka koltuklar 6 kişiye kadar oturma kapasitesi sunarken Ön koltuklarda ısıtma ve masaj fonksiyonu bulunuyor. 

Direksiyon göbeği kardeşlerinden farklılaşan aracın dairesel vites kolu da daha küçük bir selektöre dönüşmüş. Bu arada arka tarafta orta sıra tekli olarak alınabiliyor ve bu şekilde rahatlıkla geriye döndürülebilen koltuklar arasına katlanabilir bir masa monte edilebiliyor.

PSA grubunun B Hatchback modellerinde de görev yapan elektrik motoru 136 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 13.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 130 km/s. 50 veya 75 kWh kapasiteli bataryalarla alınabilen Ulysse bu sayede 230 ile 330 km arasında menzil sunabiliyor. Şarj hızıysa 100 kW.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder