19 Nisan 2021 Pazartesi

Ford Evos


Ford'un 2011 yılında tanıttığı Evos konsepti, o zaman için yeni olan tasarım dilinin ilk temsilcisiydi ve görünümünü yeni Mondeo'ya vermişti. Şimdiyse işler tersine döndü ve üretimden kalkan Mondeo, yerini Evos'a bırakıyor.

Citroën C5 X'in izinden giden Ford, Fransız marka gibi D segmentinde yer alan modelinde liftback-SUV tasarımı benimsiyor. Her iki otomobilin de Çin'de üretiliyor olması da bir diğer ortak nokta. Sekizgen ön panjur ve çift katlı farlarıyla da dikkat çeken otomobilin önünde bir LED aydınlatma çubuğu da kullanılıyor.

Yan aynaların üst bölümü, tavan ve tavan rayları, 19 inç çaplı jantlar ve gövde korumaları siyah renkte sunulan otomobilin arka bölümünde şık duran LED stoplar ve tavana eklenen çift çıkıntılı spoiler gözlerden kaçmıyor. Hemzemin kapı kolları ve turuncu renkli detaylar da diğer dikkat çeken noktalar.

İç mekanda da modern çizgilere sahip olan otomobilde üç kollu direksiyon simidiyle birlikte dijital gösterge tablosu ve 27 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran kullanılmış. Yine turuncu detayların görülebildiği kokpitte ince yapılı havalandırma ızgaraları ve altında depolama bölümü yer alan vites konsolu bulunuyor.

Kaputu altında görev yapan motor seçeneği açıklanmayan aracın egzoz çıkışı bulunması ve ön sol çamurluğunda yer alan şarj soketi, şarj edilebilir hibrit üniteye işaret ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder