22 Nisan 2021 Perşembe

Hongqi S9


Daha önce 2019 yılında kendisinden bahsettiğimiz Çin'in ilk hiper otomobili Hongqi S9 seri üretime hazır. Hibrit güç ünitesiyle dikkat çekici performans verileri sunacak olan modelden sadece 99 adet üretileceği açıklandı.

Çift renkli gövdesi, bir hiper otomobil olmak için doğru oranlara sahip olan modelin önünde geniş panjur ve deflektörlere sahip tampon dikkat çekiyor. Geniş hava çıkışları ve LED farların haricinde aerodinamik jantlar ve yanlarda yer alan büyük hava girişleri gözlerden kaçmıyor.

Tavanında da küçük bir hava girişi yer alan otomobilin kaputu üzerine hava çıkışları eklenmiş. Uzun kuyruk kısmıysa spoiler, difüzör, deflektörler ve LED stoplarla dikkat çekiyor. Yukarıya doğru açılan kapıların, aracın tavanını da oluşturduğunu söyleyebiliriz.

İç mekanda üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi üzerine alınan kumandalar, head up display ve ince tutulmuş orta konsolla dikkat çeken otomobilin havalandırma ızgaraları da yuvarlak tasarıma sahip. Bu tasarım dili, dışarıda yer alan bazı detaylarla birlikte Ferrari modellerine göz kırpıyor.

Henüz detayları açıklanmamış olsa da toplam gücü yaklaşık 1.400 beygir olacak hibrit bis sistemle hareket edeceği belirtilen araçta turbo beslemeli bir V8 motora üç elektrik motoru eşlik edecek. Dört tekerlekten çekiş sisteminin de yardımıyla 0-100 km/s hızlanmasının 1.9 saniyede tamamlanması beklenen aracın maksimum sürati de 400 km/s olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder