18 Nisan 2021 Pazar

Mercedes-Benz EQB


Mercedes'in elektrikli otomobil atağı son sürat devam ediyor. Daha EQS'in tanıtımı üzerinden bir hafta geçmeden Alman üretici, elektrikli kompakt SUV modeli EQB'yi de tanıttı. Bu şekilde Mercedes'in alfabeyi tamamlamasına çok kalmadı.

Tasarımında büyük bir sürpriz olmayan EQB, aslında elektrikli bir GLB olduğundan görünümü de bu modeli andırıyor. Yenilenen ön bölümde daha aerodinamik tampon ve kapalı panjur görülürken yenilenen farlar ortada birleştirilmiş.

Bakır gövde rengi ve çapları 20 inçe kadar çıkan özel tasarım jantlar haricinde tampon, kapı altları ve çamurlukların siyah korumaları ve LED stopların da bagaj kapağı üzerinde birleşmesi, görünümü GLB'den farklılaştırıyor.

İç mekanda da trim parçaları ve kullanılan farklı renkler haricinde bir değişiklik sunmayan aracı beş veya yedi koltuklu olarak almak mümkün. 5 koltuklu aracın bagaj hacmi 495 ile 1.710 litre arasında değişirken 7 koltuklu versiyonda hacim 465 ile 1.620 litre arasında değişiyor.

Birkaç farklı güç ve pil seçeneği olacak EQB'nin tanıtılan ilk versiyonu dört tekerlekten çekişli olsa da ilerleyen zamanlarda önden çekişli seçeneği de satışa sunulacak. Sergilenen otomobilse 292 beygir güç üretebiliyor ve 67 kWh kapasiteli batryaları 100 kW hızlı şarjı destekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder