19 Nisan 2021 Pazartesi

Audi A6 e-tron Concept


Son zamanlarda neredeyse sadece elektrikli otomobil haberleriyle karşılaşıyoruz. İçten yanmalı motorların gerileme döneminde bütün üreticiler elektrikli tanıtma yarışına girince haber içerikleri de çok farklı oluyor. İşte Audi'nin en yeni elektriklisi.

Aslında şimdilik bir konsept olan bu model, A6 ismini taşıyor olsa da A7 Sportback gibi bir liftback. Markanın PPE platformunu kullanacak ilk otomobil olan, 4.96 metre boya ve 1.96 metre genişliğe sahip A6 e-tron'un konsept halinde ince Matrix far grubu ve markanın tipik ön panjurunu hatırlatan ön bölüm kullanılmış.

22 inç çaplı jantlar, yerlerini kameralara bırakan yan aynalar ve gizli kapı kollarıyla donatılan aracın hava sürtünme katsayısı 0.22'ye indirilmiş. Bu arada konseptin gövde boyasının da hem daha az hava sürtünmesi sağladığını, hem de reflektif yapısıyla güneş ışınlarını yansıtarak iç mekanın aşırı ısınmasının önüne geçtiğini belirtelim.

Büyük ihtimalle, tabana eklenen bataryaların yarattığı yüksekliği gizlemek için kapılarının alt kısmı siyah renkli olan otomobilin arka kısmında şık bir spoiler ve büyük sayılabilecek difüzör görev yapıyor. Önde olduğu gibi aydınlatılmış marka logosu ve bizleri farklı grafiklerle selamlayabilen stoplar dikkat çekici.

Audi'nin aydınlatma teknolojisiyle yapabildikleriyse bunlarla sınırlı değil. Kapı ve çamurluklarda yer alan mini projektörlerle uyarıları yere yansıtabilen otomobilin farları duvara döndürülerek şarj sırasında siyah beyaz bir oyun bile oynanabiliyor.

İç mekan tasarımı henüz paylaşılmamış olsa da aracın dört tekerlekten çekişli ve çift elektrik motorlu olduğu biliniyor.476 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen otomobilin 0-100 km/s hızlanması 4 saniyenin altında tamamlanıyor. 100 kWh kapasiteli bataryalarsa hem 700 km menzil sağlıyor, hem de 270 kW şarj imkanıyla 10 dakikada 300 km menzil sunabilecek çekilde doldurulabiliyor. Audi, ilerleyen yıllarda daha düşük güç ve arkadan itişli bir versiyonun sunulacağını da doğruladı.

1 yorum: