20 Nisan 2021 Salı

Mercedes-Benz C Serisi L


Premium Alman markalarının Çin'e özel uzun aks mesafeli araç tanıtımları devam ediyor. Audi'nin A7 L'i tanıtmasının ardından şimdi de sıra Mercedes'te. Çin'de bizlerin karşısına çıkan araçsa yeni nesil C Serisi'nin uzun versiyonu.

Ana hatlarında bir değişiklik yaşanmayan aracın 89 mm uzayan boyu, arka kapıların uzamasına neden olmuş. C sütununda da araca özel bir arma yer alıyor. 4.882 mm boya sahip olan otomobilin aks mesafesi de 2.954 mm olarak açıklanıyor.

İç mekana geçildiğinde ön bölümde değişne bir şey olmaması sürpriz değil. Arkadaysa artan diz mesafesine ek olarak yumuşak yastıklara kavuşan kafalıklar, USB girişleri ve ek depolama bölümü sunan daha geniş kol dayanağı ve ön yolcu koltuğunu kumanda etmeye yarayan düğmeler görülebiliyor. Yumuşak süspansiyon sistemi ve daha çok kullanılan ses izolasyonu da donanımda yer alıyor.

Kaput altında tanıdık üniteler bulunuyor. 1.5 litre hacimli, benzinli motorun standart versiyonu 170 beygir güç üretebilirken hafif hibrit seçenek 204 beygir gücünde. İlginç olansa aynı gücü sunan 2 litre hacimli motor da opsiyonlar arasında yer alıyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olsa da dört tekerlekten çekiş sistemi, donanıma göre opsiyonel donanıma ekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder