22 Nisan 2021 Perşembe

Cadillac Lyriq


Cadillac, elektrikli SUV modelini resmen tanıttı. Geçtiğimiz yıl sergilenen konsept halinin neredeyse aynısı olarak karşımıza çıkan Lyriq'in sunduğu performans ve menzil verileri ortalamalarda yer alıyor.

İkiye bölünmüş LED farlar ve gözden kaçmayacak kadar büyük olan kapalı ön panjur, aracın burun kısmında öne çıkan detaylar. Gövde korumaları parlak siyah renkte sunulan Lyriq'in kapı kolları hemzemin tasarımlı. 20 ve 22 inç çaplı jantlarla satılacak otomobilin bu parçalarında 6 bijon kullanılıyor.

Tavan ve yan aynaları da siyah renkte alınabilen SUV, arkada da ilginç bir görünüm sunmakta. Çift katlı LED stopların üst bölümü yanlara doğru dönerken alt kısım, agresif tasarımlı tamponun köşelerine çekilip dik olarak yerleştirilmiş. Yüzgeç anten arkasında, spoiler ortasında da 3. fren lambası olduğunu belirtelim.

İç mekanını da konseptle paylaşan araçta 33 inç büyüklükte bir ekran kullanılmış. Aydınlatmalı direksiyon simidi daha standart bir görünüme kavuşsa za üzerindeki düğme sayısı artmış. Şık şekilde gizlenen havalandırma kanalları, çok parçalı ambiyans aydınlatması ve ek bardaklık yerleştirilen yüzer vites konsolu da dikkat çeken detaylar arasında. 19 hoparlörlü ses sistemi de öne çıkan bir donanım.


4.996 mm boya, 1.977 mm genişliğe ve 1.623 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 3.094 mm olarak açıklanıyor. İlk etapta arkadan itişli ve tek elektrik motorlu olarak sunulacak otomobil 345 beygir güç, 440 Nm tork üretebilecek.Yaklaşık 500 km menzil sunması beklenen araç, 190 kW hızlı şarj destekleyecek ve 120 km'lik menzili 10 dakikada depolayabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder