7 Ağustos 2020 Cuma

Cadillac Lyriq


GM grubunun elektrikli araç atılımı devam ediyor. Grubun lüks ayağı Cadillac, Lyriq ismini verdiği konseptle çevreci SUV pazarına giriş yapacak. Modelin %80 seri üretime hazır olduğu belirtiliyor.


XT5'e yakın boyutlara sahip olduğu belirtilen otomobilde ışıklandırılmış logo ve ön panjurun haricinde ince yapılı LED farlar büyük jantlar, kontrast renkte tavan, kameralı yan aynalar, ışıklandırmalı ve hemzemin kapı kolları, yana doğru uzayan stoplar ve yatık bir bagaj kapağı kullanılmış.


İç mekanda dört adet tekli koltuk sunan konsept bu sayede arkada oturanlar için de bir dokunmatik kumanda paneli sunuyor. Öndeyse dokunmatik yüzeylere sahip, arması aydınlatmalı, 3 kollu direksiyon simidiyle birlikte 33 inç büyüklüğünde bir ekran kullanılıyor. Hem gösterge tablosu hem de bilgi-eğlence ekranı olan ünite sayesinde ortalıkta fiziksel kumanda bulmak zor.


Henüz teknik verileri açıklanmayan konsept, seri üretime geçtiğinde iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilecek. 100 kWh kapasiteli bataryalarınsa yaklaşık 500 km menzil sunması bekleniyor. 150 kW hızlı şarja uygun olacak otomobilin pillerinde kullanılan kobalt miktarı da %70 aşağı çekilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder